A- A A+

Zwembad filterinstallatie

Sun Garden Pools - Zonhoven - ToebehorenDe filterinstallatie is één van de belangrijkste toebehoren voor elk zwembad. De zwembadpomp en zandfilter moeten aangepast zijn aan de afmetingen van uw zwembad en het volume aan water. Een filterinstallatie is sterk genoeg wanneer deze de inhoud van het zwembad twee maal per dag kan filteren. Ook de afstand tussen het zwembad en het filterlokaal en de diameter van de gebruikte leidingen hiertussen spelen een rol in de keuze van pomp en zandfilter.

Zwembadafdekking

Er zijn verschillende mogelijkheden om het buitenzwembad af te dekken. Zo kunt u voor weinig geld al een noppenfolie, ook wel zomerzeil genoemd, op het water leggen om de afkoeling tegen te gaan. Wanneer veiligheid belangrijk is, kiest u beter voor een andere soort zwembadafdekking. U kunt dan kiezen voor een veiligheidszeil of een automatisch rolluik. Deze types van afdekking zorgen ervoor dat, wanneer een klein kind of huisdier op de afdekking terecht komt, deze niet snel zullen verdrinken. Laten we wel duidelijk zijn, elke waterpartij, hoe klein ook, zal altijd een risico inhouden op verdrinking en u als eigenaar bent verantwoordelijk voor het houden van toezicht op uw zwembad.

Bij een automatisch rolluik kunt u nog kiezen voor opbouw of inbouw en deze keuze heeft ook een grote impact op het budget. Voorts bestaan er nog zwembadoverkappingen, hoog en laag, vast of verschuifbaar.

Zwembadverwarming

Het zwembadwater moet natuurlijk ook verwarmd worden. Hiervoor bestaan verschillende soorten systemen. Zo bestaan er zonnecollectoren van Roos®, warmtepompen en warmtewisselaars op elektriciteit of via centrale verwarming. Meer weten over waterverwarming? Lees verder in de rubriek zwembadverwarming of kom eens langs in onze toonzaal voor meer informatie.

Waterbehandeling

Het water in uw zwembad wordt door allerlei oorzaken vervuild.
Om het zwembadwater zuiver te houden bestaan er verschillende soorten behandelingsmethodes en apparaten.

In de eerste plaats is het belangrijk een goede pomp en zandfilter te gebruiken en voldoende uren per dag te filteren. Hierna komt de belangrijke factor PH (dit is de zuurtegraad van het water). Ongeacht welk soort systeem u gebruikt om het water te behandelen, de PH is altijd van groot belang. Wij streven ernaar onze klanten zo veel mogelijk aan te leren wat waterbehandeling betreft en gaan samen met u op zoek naar het beste systeem voor uw gebruik.

Zwembadterras

Naast of rond een zwembad ligt vaak een terras, om samen met familie of gasten te zonnen of van een drankje te genieten. Ook voor het zwembadterras biedt SunGarden Pools verschillende mogelijkheden. In onze toonzaal kunt u verscheidene soorten boordstenen en terrastegels bekijken.

Zwembadstofzuigers

Er zijn zwembadstofzuigers die werken via de filterpomp van het zwembad om het vuil van de bodem te verwijderen. Maar u kunt ook kiezen voor een echte zwembadrobot die zelfstandig uw zwembad kan stofzuigen, enkel op de bodem of ook de wanden van het zwembad.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Kom dan eens langs in onze toonzaal. U kunt ons natuurlijk ook contacteren via onze contactpagina.
Wij helpen u dan graag verder.

Sun Garden Pools Beringersteenweg 63
3520 Zonhoven - België
Tel:0486/164331

BTW BE0473 670 497